Första tävlingen i Danmark gav åtta medaljer


Furulunds asiatiska förening åkte till Nyborg på kickboxningsturnering


KICKBOXNING. Nio tävlande, åtta medaljer. Det blev resultatet för Furulunds asiatiska förening när man besökte en internationell light contact-tävling i danska Nyborg. Däribland två guld.

Det blir inte så många tävlingar för medlemmarna i Furulunds asiatiska förening. Förutom att det tar tid och kostar mycket måste alla som deltar i svenska turneringar ha läkarintyg även om det inte är kickboxning med fullkontakt det handlar om.
I Danmark är det däremot fritt fram att delta i så kallade light contact-tävlingar utan intyg så klubbens tränare Johan Wolke tog med sig nio tävlande och drog till en internationell tävling i Nyborg i Danmark.
Resultat blev åtta medaljer. Och då hade fem av deltagarna aldrig tävlat förut.
- Det är svårt att veta hur de ligger till, men jag vet ju att de är bra och motståndet var också bra. Det var jämna matcher rakt igenom så klubbarna ligger ganska mycket på samma nivå.


Bedömningssport

Light contact innebär att slag och sparkar endast får markeras. Man kan börja tävla i den kategorin från tio års ålder, och ju äldre du blir desto mindre lättkontakt blir det. - Reglerna är lite strängare för de yngre. När du blir äldre blir det tuffare med en del rejäla smällar, men alla har skydd och grunden är fortfarande att man bara får markera slag.
Två guld, tre silver och tre brons blev det i alla fall till slut. Några hade marginalerna på sin sida, medan andra fick se sig knappt besegrade.
- Det gick överlag extremt bra, klart över förväntan. Det var ändå en rätt stor tävling och så kommer lilla vi och tar hem en massa medaljer, säger han stolt.
Samtidigt var två av våra deltagare nära medalj, men så är det. Det är en bedömningssport och det är domarnas beslut som gäller.